søndag 7. oktober 2012

Glutenfri Eplekake

En ny utfordring i hverdagen er at Mari( min datter på 10)
 og meg selv, er alergisk mot gluten og gjær.
Mari og en venninne har plukket epler og vi hadde så lyst på en høstkake
vi fant frem en god gluten fri oppskrift.
 

Kaken er servert med is og hjemmelaget plommesyltetøy.
Nam Nam

4 stk. epler
5 ss. sukker
2 ss. malt kanel
200 gr. mykt smør
200 gr. sukker
4 egg
1 ts. bakepulver
200 gr. lys melblanding
2 ss. perlesukker

Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk smør og sukker lyst og luftig med en mikser. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen. Fordel halvparten av røren jevnt i i en rund kakeform 24 cm. Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter.


8 kommentarer:

  1. Se jo kjempegod ut, den skal jeg prøve neste gang jeg får besøk av min slektninger som også må ha det glutenfritt :-)
    Fine bilder også !
    god søndag - klem

    SvarSlett
  2. Denne så god ut :) Ting med varme epler er jo generelt veldig godt!
    Her er et tips til side med oppskrifter: http://www.matoppskrift.no/sider/Glutensok.asp
    Ha en fortsatt fin søndag!
    Ingrid

    SvarSlett
  3. Hei Snuppa!
    Oi, ja da kan jeg tenke dere må snu opp ned på mye.
    Men tror nok det vil gå seg til og bli en vane etterhvert.Du er jo så flink til å bake og mikse sammen ting.
    Den kaken så jo bare knallgod ut, skulle ønske du kunne sende et kakesykke (eller to) gjennom skjermen her..thi,hi.
    Ha en flott søndag fine du,nå skal jeg kikke gjennom de siste innleggene dine.
    Klem fra meg.

    SvarSlett
  4. Mmmm, eplekake er så godt!!
    Og så flott at dere har funnet en bra glutenfri oppskrift:))

    Ha en fin søndag!!

    SvarSlett
  5. Hei skjønne Karianne:)
    Den såg jo veldig god ut og godt er det at det smaker nett likt,ikkje så kjekkt å få slik beskjed men det er godt det både finnes støtte og mat som ein kan bruke i det daglige.
    Lykke til med dei utfordringene det gir!
    Ein flott kveld til deg:)her har vi sølvet i heile ettermiddag,godt det og!
    God og varm klem fra Lillian

    SvarSlett
  6. Heia søteste Karianne:)
    Trøsten er at det finnes mange muligheter med glutenfri mat:-) Men det byr vel på en del utfordringer..
    Vi pleier å være en del i Spania og der finnes masse varer som er merket glutenfri på butikken.
    Det tyder jo på at dem lager veldig mye mere glutenfrie produkter enn Norge. Jeg mener jeg til og med har sett glutenfritt potetgull:-D
    Kos dere masse på kino i kveld:)
    Nå blir det filmkos her:)
    Stor klem fra Janne

    SvarSlett
  7. HALLO KARIANNEMOR !
    KAKEN SER HERLIG UT !
    DU ER SÅ FLINKE!
    KLEM FRA ELI:))

    SvarSlett
  8. Kaken så kjempegod ut!
    Vi har to i familien med glutenallergi, og det går seg heldivis til når man kommer inni det. Utvalget blir bare større og større, og gjør det enklere å lage glutenfrie alternativer :)
    Ønsker deg en fin kveld! :) Klem

    SvarSlett

Thank you for all comments
Tusen takk og stor klem fra Karianne