4 stk. epler 5 ss. sukker 2 ss. malt kanel 200 gr. mykt smør 200 gr. sukker 4 egg 1 ts. bakepulver 200 gr. lys melblanding 2 ss. perlesukker
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene. Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en mikser. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen. Fordel halvparten av røren jevnt i i en rund kakeform 24 cm. Stikk halvparten av eplebåtene ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 50 minutter. |
Se jo kjempegod ut, den skal jeg prøve neste gang jeg får besøk av min slektninger som også må ha det glutenfritt :-)
SvarSlettFine bilder også !
god søndag - klem
Denne så god ut :) Ting med varme epler er jo generelt veldig godt!
SvarSlettHer er et tips til side med oppskrifter: http://www.matoppskrift.no/sider/Glutensok.asp
Ha en fortsatt fin søndag!
Ingrid
Hei Snuppa!
SvarSlettOi, ja da kan jeg tenke dere må snu opp ned på mye.
Men tror nok det vil gå seg til og bli en vane etterhvert.Du er jo så flink til å bake og mikse sammen ting.
Den kaken så jo bare knallgod ut, skulle ønske du kunne sende et kakesykke (eller to) gjennom skjermen her..thi,hi.
Ha en flott søndag fine du,nå skal jeg kikke gjennom de siste innleggene dine.
Klem fra meg.
Mmmm, eplekake er så godt!!
SvarSlettOg så flott at dere har funnet en bra glutenfri oppskrift:))
Ha en fin søndag!!
Hei skjønne Karianne:)
SvarSlettDen såg jo veldig god ut og godt er det at det smaker nett likt,ikkje så kjekkt å få slik beskjed men det er godt det både finnes støtte og mat som ein kan bruke i det daglige.
Lykke til med dei utfordringene det gir!
Ein flott kveld til deg:)her har vi sølvet i heile ettermiddag,godt det og!
God og varm klem fra Lillian
Heia søteste Karianne:)
SvarSlettTrøsten er at det finnes mange muligheter med glutenfri mat:-) Men det byr vel på en del utfordringer..
Vi pleier å være en del i Spania og der finnes masse varer som er merket glutenfri på butikken.
Det tyder jo på at dem lager veldig mye mere glutenfrie produkter enn Norge. Jeg mener jeg til og med har sett glutenfritt potetgull:-D
Kos dere masse på kino i kveld:)
Nå blir det filmkos her:)
Stor klem fra Janne
HALLO KARIANNEMOR !
SvarSlettKAKEN SER HERLIG UT !
DU ER SÅ FLINKE!
KLEM FRA ELI:))
Kaken så kjempegod ut!
SvarSlettVi har to i familien med glutenallergi, og det går seg heldivis til når man kommer inni det. Utvalget blir bare større og større, og gjør det enklere å lage glutenfrie alternativer :)
Ønsker deg en fin kveld! :) Klem